Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Android Lollipop za Samsung Galaxy Alpha

Prva uradna posodobitev mobilnega operacijskega sistema Android 5.0 Lollipopza Samsungov pametni mobilni telefon Galaxy Alpha je končno nared. To zatrjujejo zanesenjaki spletnega portala SamMobile, ki so v roke prejeli mobilni operacijski sistem Android 5.0.2 Lollipop za uporabnike mobilnikov Galaxy Alpha (SM-G850), ki so bili kupljeni v prosti prodaji. Posodobitev je trenutno na voljo le uporabnikov v Južni Koreji, in sicer tako preko sistema OTA kot programske opreme Kies.

Novi mobilni operacijski sistem Android 5.0.2 Lollipop v primerjavi z njegovim predhodnikom KitKat prinaša številne »bonbončke«. Med njimi najdemo prenovljeni grafični vmesnik za številne programe, minimalistične gumbe za upravljanje in okrogle ikone. Nadvse zanimiv je tudi prenovljen sistem za obvestila, ki se uporabnikom prikazujejo v obliki pojavnega okna med uporabo aplikacije ali igranjem igre. Precejšnjih izboljšav pa sta bila deležna še zaslon za zaklep in skorajda dvakratna pohitritev delovanja v primerjavi z zdajšnjo različico 4.4 KitKat. Nič manj zanimiv ni niti spremenjen način »upravljanja« s pomnilniško kartico microSD. Samung se pri pripravi novosti seveda ni odrekel lastnemu grafičnemu vmesniku TouchWiz, ki pa je bil prav tako deležen prenove.

Ker posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 5.0.2 Lollipop za pametni mobilni telefon Galaxy Alpha ni na voljo sočasno za vse države in ponudnike storitev mobilne telefonije, bo nanj lahko potrebo počakati tudi več tednov. Sporočilo o nadgradnji bi se moralo pojaviti le nekaj trenutkov za tem, ko boste vključili brezžično povezavo Wi-Fi oziroma 3G. Možnost nadgradnje lahko seveda preverite tudi ročno. Tu najprej greste v meni »Settings« oziroma »Nastavitve« in poiščete »About phone« oziroma »Vizitka telefona«. Nato kliknete na »Software update« oziroma »Posodobitev programske opreme« in na »Update« oziroma »Posodobitev«.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal