Apple se je znova znašel na sodišču – tokrat zaradi zaslonov!

Podjetje Apple je jeseni javnosti predstavilo tri nove pametne mobilne telefone iPhone, in sicer iPhone XSiPhone XS Max in iPhone XR. Ti so med poznavalci naleteli na številne kritike, saj v primerjavi s prejšnjimi modeli prinašajo le manjše novitete. Številni uporabniki pa so jezni na podjetje Apple tudi zaradi domnevnega zavajanja z velikostjo in ločljivostjo zaslona. Zaslon je namreč opremljen z režo za spletno kamero in raznovrstna tipala, pri čemer gre tu dejansko za nefunkcionalen del zaslona skrit za pretežno črnim ozadjem.

Apple bremenita kar dve obtožnici

Jezni uporabniki so na kalifornijsko sodišče proti podjetju Apple vložili tožbo, ki zajema dve obtožnici. Prva kot že rečeno se nanaša na zaslon z režo, saj je uporabna površina dejansko precej manjša od tiste, ki jo oglašuje računalniški gigant. Druga obtožba pa podjetje Apple bremeni goljufanja pri navajanju števila gostote točk na kvadratni palec. Ta naj bi bila v praksi za kar desetina manjša od oglaševane, kar seveda ni v skladu z dobro oglaševalsko prakso. Oškodovani uporabniki seveda od podjetja Apple zaradi zavajanja zahtevajo primerno denarno odškodnino, pri računalniškem gigant pa vsaj zaenkrat pametno močijo.

Sojenje napovedano za pričetek prihodnjega leta

Obravnava pred pristojnim kalifornijskim sodiščem je razpisana za začetek prihodnjega leta. Čeprav mnogi verjamejo, da bo podjetju Apple na takšen ali drugačen način uspelo dokazati svojo nedolžnost, se tožniki skoraj zagotovo vsaj zlahka ne bodo dali.

Vir: Google / Računalniške novice