Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Apple z enostavno potezo do ukinitve prodaje starejših iPhonov na Kitajskem!

Pred kratkim smo poročali o tem, da je kitajski sodni senat sprejel odločitev, da Apple s številnimi izdelki, vključno s pametnim mobilnim telefonom iPhone X, krši dva registrirana patenta podjetja Qualcomm. Tu gre za patenta, ki se nanašata na raztezanje fotografij in upravljanje z mobilnimi aplikacijami. Odločitev kitajskih sodnikov glede prepovedi prodaje in uvoza doloženih mobilnih telefonov iPhone se nanaša na pametne mobilne telefone iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus in X. Tu gre torej za starejše pametne mobilne telefone iPhone, ki imajo privzeto nameščen mobilni operacijski sistem iOS starejši od različice 12.

Nova posodobitev na obzorju

Ker bi sodna bitka s podjetjem Qualcomm na Kitajskem lahko trajala več mesecev ali celo let in ker je končni sodni izid negotov, so pri podjetju Apple sprejeli odločitev, da se bodo zadeve lotili nekoliko drugače. Ti bodo za uporabnike starejših pametnih mobilnih telefonov iPhone pripravili posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS z novimi funkcionalnostim. Te bodo seveda nadomestile tiste funkcionalnosti, ki domnevno kršita prej omenjena patenta podjetja Qualcomm, ki se nanašata na raztezanje fotografij in upravljanje z mobilnimi aplikacijami.

Posodobitev na voljo še pred koncem leta

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus in X bodo posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS še pred koncem leta. O tem, ali bo posodobitev mobilnega sistema iOS dovolj za odpravo prepovedi prodaje omenjenih pametnih mobilnih telefonov iPhone na Kitajskem, pa bo seveda odločalo kitajsko sodišče.

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal