Applov iPhone 5 je zastarel!

Podjetje Apple je poznano predvsem po tem, da imajo njegove mobilne napravezagotovljeno zelo dolgo podporo, kar pomeni, da so deležne posodobitev in da so zanje na voljo rezervni deli. Ko pa so naprave starejše od petih let, jih računalniški gigant uvrsti na seznam zastarelih naprav. Ta »čast« je nedavno doletela pametni mobilni telefon iPhone 5, saj je bil ta javnosti uradno predstavljen že daljnega leta 2012.

Pametni mobilni telefon iPhone 5 je bil prvi izdelek podjetja Apple, ki je bil opremljen z 10,2-centimetrskim oziroma 4-palčnim zaslonom Retina. Ta je bil tudi prvi iPhone, ki je bil opremljen z naprednejšim podatkovnim vmesnikom Apple Lightning in podporo za hitro mobilno omrežje 4G/LTE. To je tudi razlog, zakaj je iPhone 5 zelo hitro pridobil na priljubljenosti in je še danes v uporabi.

Kljub vsem novitetam, ki jih je prinesel pametni mobilni telefon iPhone 5 na področje mobilne telefonije, je prišel čas, da se ta poslovi. Zanj namreč že več kot leto dni ni več na voljo posodobitev operacijskega sistema iOS, saj temelji na osnovi 32-bitnega procesorja, ki mu podjetje Apple odreklo podporo s pripravo mobilnega operacijskega sistema iOS 11, podporo pa so mu odrekli tudi proizvajalci mobilne programske opreme, zato je za zastareli iPhone 5 na voljo vse manj programov.

Vir: Google / Računalniške Novice