BlackBerry se vrača v igro!!

Ko se podjetje Blackberry drži tistega, kar zna najbolje, mu le redko kdo lahko sledi. Škoda je edino to, da v tem primeru lahko govorimo le o telefonih, ki temeljijo na varnosti in so opremljeni s QWERTY tipkovnicami. Telefon BlackBerry Key2 je bila neke vrste vrnitev k obliki, ki je nekaj let živela v zatišju, torej je bilo logično, da bo Blackberry ponudil naslednika, ki prav tako navdušuje s svojo tipkovnico. Govorimo o pametnem mobilnem telefonu BlackBerry Key2 LE, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša nekoliko manj zmogljivo strojno opremo, a je še vedno zanimiv tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike.

BlackBerry Key2 LE je opremljen z zaslonom s komaj 11,4-centimetrsko oziroma 4,5-palčno diagonalo in razmerjem stranic tri proti dve, ponuja pa izris slik z ločljivostjo 1.080 x 1.620 slikovnih točk, kar pa je pohvalno. Po strojni plati novost ni ravno do muh, saj so ga inženirji opremili z osemjedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 636 frekvence 1,8 gigahercev, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti oziroma 64 gigabajti prostora (odvisno od različice). Tu je bilo odlično poskrbljeno tudi za zajem fotografij, saj sta na voljo fotoaparata ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in pet milijonov slikovnih točk (za globinske fotografe), za spletne konference pa je na razpolago kakovostna spletna kamera ločljivosti osem milijonov slikovnih točk.

Telefonu BlackBerry Key2 LE dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 3000 miliamper ur, saj ga lahko brez polnjenja uporabljamo do dva dni. Za varovanje informacij in učinkovito delovanje pa so na voljo tehnologije Dtek, Locker in Power Center. Piko na i pa deje še mobilni operacijski sistem Android 8.1 Oreo, kmalu pa naj bi sledila težko pričakovana nadgradnja na novejši Android 9.0 Pie.

Zanimivi BlackBerry Key2 LE, ki bo na voljo v kombinaciji modre tipkovnice s kar tremi barvami, in sicer črno, rdečo in zlato, bo v Združenih državah Amerike na prodaj od 12. oktobra dalje, zanj pa bo treba odšteti okoli preračunanih 348 evrov. To posledično pomeni, da bomo za novost na evropskem trgu po vsej verjetnosti morali odšteti okoli 400 evrov.

Vir: Računalniške Novice / Google