Bo Samsung Galaxy S10 na voljo v treh različicah?

Direktor oddelka za mobilno telefonijo podjetja Samsung je nedavno napovedal velike spremembe pri pripravi pametnega mobilnega telefona Galaxy S10. Tu se bo morda pojavila reža na vrhnjem delu zaslona, bralnik prstnih odtisov bi lahko bil vgrajen pod steklo zaslona, sprednja kamera pa bi lahko bila skrita v notranjosti ohišja. Govori se tudi o novosti, ki je doslej še nismo videli na trgu pametnih mobilnih telefonov, kar bi južnokorejskemu gigantu nedvomno povečalo prodajne številke. Nove informacije pa kažejo na to, da bo Samsung, tako kot nedavno konkurenčni Apple, predstavil kar tri modele novega pametnega mobilnega telefona Galaxy S10.

Novi pametni mobilni telefoni družine Samsung Galaxy S10 naj bi nastajali pod razvojnimi oznakami SM-G970F, SM-G975F in SM-G973F. Model SM-G970F naj bi bil opremljen z zaslonom s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo, model SM-G973F bo razpolagal z ukrivljenim zaslonom s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo, medtem ko bo model SM-G975F za izris slik uporabljal kar 16,4-centimetrski (6,44-palčni) zaslon.

Na vseh treh modelih pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S10 bo seveda nameščen mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie. Vstopni model bo sicer opremljen le z enim digitalnim fotoaparatom, model z ukrivljenim zaslonom z dvema, medtem ko bo model z največjim zaslonom ponujal kar pet kamer, in sicer tri digitalne fotoaparate in dve spletni kameri. Nekoliko kasneje naj bi bila na voljo celo različica, opremljena s podporo za mobilna omrežja 5G, vendar bo ta model naprodaj izključno v Južni Koreji.

Vir: Računalniške novice / Google