Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Če bodo zaposleni na Kitajskem še naprej uporabljali iPhone, jim grozi celo odpoved!

Poslovno leto 2018 je bilo za podjetje Huawei vse prej kot enostavno, saj so ga Združene države Amerike obtožile vohunjenja za kitajsko vlado, čeprav dokazov o tem ni. Združenim državam Amerike so nato sledile tudi številne druge države širom sveta, kar je uspešnemu kitajskemu podjetju otežilo tako prodajo telekomunikacijske opreme za hitro mobilno omrežje 5G kot tudi pametnih mobilnih telefonov. Za nameček so ZDA nedavno aretirali celo finančno direktorico podjetja Huawei Meng Wanzhou, kar je bilo za kitajsko vlado in mnoga kitajska podjetja enostavno preveč.

Podjetje zaposlenim grozi

Da bi podjetju Huawei pomagali pri poslovanju, so številna kitajska podjetja njihovim zaposlenim ponudila subvencijo za nakup mobilnih in drugih naprav blagovne znamke Huawei. Hkrati pa so vodilni kitajskih podjetji močno otežili življenje vsem zaposlenim, ki si lastijo pametni mobilni telefon iPhone, saj ta dejansko predstavlja simbol moči Združenih držav Amerike. Lastnikom pametnih mobilnih telefonov in drugih mobilnih naprav podjetja Apple namreč grozi, da konec leta ne bodo prejeli denarne nagrade za uspešnost pri delu ali pa bodo preprosto izgubili službo. Med njim najdemo tudi podjejte Shenzhen Yidaheng Technology, ki je zaposlenim celo zagrozilo, da jim bo v primeru nakupa pametnega telefona iPhone, enak znesek odtrgalo od osebnega dohodka.

Padec deleža na trgu

Zaradi številnih groženj zaposlenim v kitajskih podjetjih gre pričakovati, da bo podjetje Apple v letu 2019 izgubilo precejšen delež na kitajskem trgu. Po drugi strani pa bodo s pomočjo tega ukrepa močno pridobili kitajski proizvajalci pametnih mobilnih telefonov, saj bodo opazno povečali prodajo njihovih mobilnih naprav, kar bo še dodatno okrepilo njihov položaj na globalnem trgu.

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal