Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Google bo od proizvajalcev telefonov zahteval redne posodobitve Androida!

Mobilni operacijski sistem Android je iz dneva v dan manj obvladljiv. Naprave z Androidom danes namreč izdeluje skupno že okoli 1.300 različnih proizvajalcev. Razdrobljenost na področju različic operacijskega sistema Android je zato pričakovano visoka, saj imamo v uporabi celo naprave z mobilnim operacijskim sistemom Android 2.2, najnovejši Android 9.0 Pie pa trenutno ni nameščen niti na odstotku naprav. Zato so seveda krivi predvsem proizvajalci mobilnih naprav, saj za njihove izdelke ne pripravljajo posodobitev, kar uporabnike prikrajša tako za nove možnosti kot tudi za varnostne posodobitve, ki so ključne za varnost podatkov.

Ker se stanje na tem področju ne izboljšuje, naj bi podjetje Google od vseh proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov zahteval, da morajo končnim uporabnikom nujno zagotoviti redne posodobitve. Ti naj bi morali posodobitve zagotavljati za obdobje dveh let in sicer za vse telefone, ki bodo prodani od 31. januarja naprej. Pri podjetju Google bodo iz tega »sistema« izključili zgolj tiste pametne mobilne telefone Android, ki jih je kupilo manj kot 100 tisoč uporabnikov.

Google naj bi od proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov zahteval vsaj štiri posodobitve mobilnega operacijskega sistema Android v prvem letu od aktivacije naprave, proizvajalci pa bodo morali večje programske napake in resne varnostne ranljivosti odpraviti v vsaj 90 dneh od njihovega odkritja. Če pa se proizvajalec tega pravila ne bo držal, bo prikrajšan za licenco za prednameščeni mobilni operacijski sistem Android pri naslednjem modelu. To bi sicer prineslo precejšnje zamude pri izidih novih aparatov, zato gre verjeti, da se bodo proizvajalci novega pravila dosledno držali, kar drži predvsem za vodilne na področju mobilne telefonije.

Vir: Google / Računalniške novice 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal