Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

HTC predstavil prvi Blockchain mobilnik!

Prvi “Blockchain” pametni mobilni telefon je postal resničnost, zasluge za to pa gre podjetju HTC, ki je pred kratkim predstavilo njegov novi telefon Exodus 1. Novost je primarno namenjena varnemu shranjevanju kriptovalut, pri čemer sta trenutno podprti digitalni denarni valuti Bitcoin in Ethereum. Glavna zamisel pri pripravi pametnega mobilnega telefona HTC Exodus 1 je bila v tem, da se lastnike kriptovalut »postavi« v tako imenovani “TrustZone” del procesorja Snapdragon 845 . Varnostna tehnologija se imenuje HTC Zion, ta del pa je nekoliko ločen od operacijskega sistema, kar pomeni, da v primeru vdora še vedno ostane varen. Predstavljajte si neke vrste sobo za paniko znotraj telefona.

Pametni mobilni telefon HTC Exodus 1 temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo in ga lahko uporabljamo tudi za druge namene, kot zgolj za varno shranjevanje navideznih denarnih valut. Novost je namreč opremljena s 15,2-centimetrskim oziroma 6-palčnim zaslonom ločljivosti QHD + in razmerjem stranic 18 proti 9, mobilnim procesorjem Snapdragon 845, šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika, vgrajenim pomnilnikom s 128 gigabajti prostora in baterijo zmogljivosti 3.500 miliamper ur. Ker je novost opremljena s certifikatom IP68 pomeni, da je odporna proti vodi in prahu.

Nadvse zanimivi pametni mobilni telefon HTC Exodus 1 je kot nalašč tudi za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc, saj je opremljen z dvema digitalnimi fotoaparatoma ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in 12 milijonov slikovnih točk ter dvema spletnima kamerama ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Novost seveda ni ravno poceni, saj jo podjetje HTC vrednoti na okoli preračunanih 830 evrov.

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal