Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Huawei proti ameriškim obtožbam napovedal hud boj

Podjetje Huawei je nedvomno eden vodilnih globalnih ponudnikov infrastrukture informacijskih in komunikacijskih tehnologij (IKT) ter pametnih mobilnih naprav. Zavzema se za digitalizacijo posameznika, doma in organizacije, z namenom graditi povezan, inteligenten svet. To je tudi razlog, zakaj kitajsko podjetje Huawei aktivno sodeluje pri postavitvi mobilnega omrežja pete generacije (5G), ki v prvi vrsti prinaša predvsem hitrejše in zanesljivejše mobilne povezave in sicer hitrosti prenosa do 20 gigabitov na sekundo. To bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in ponujanje številnih novih mobilnih storitev, ki jih danes zaradi počasnega mobilnega interneta še ni na voljo.

5G omrežje kot prioriteta

Podjetju Huawei pa na poti k uresničitvi cilja postati vodilni proizvajalec mobilnih naprav in postavitve infrastrukture za mobilno omrežje 5G širom sveta stojijo Združene države Amerike. Te so namreč že številne države širom sveta pozvali, naj nikakor ne sodelujejo s tem kitajskim podjetjem. Ameriški politiki so pred to »grožnjo« najprej posvarili Kanado, pred kratkim pa so enako storili tudi z Nemčijo, Japonsko, Italijo in še nekaterimi državami, s katerimi so v dobrih odnosih in kjer ima postavljene vojaške baze. Američani so namreč prepričani, da bi mobilno omrežje 5G, ki bi ga postavilo podjetje Huawei, lahko prestavljalo velike možnosti za vdore in vohunjenje, čeprav dokazov o zlonamernem delovanju enega večjih kitajski podjetji na tem področju ZDA še nimajo.

Ogromen denar, namenjen uresničitvi cilja

Pri podjetju Huawei se proti obtožbam ZDA nameravajo boriti z večjimi vložki v informacijsko varnost, saj so nedavno napovedali, da bodo za ta namen v naslednjih petih letih namenili kar preračunanih 1,8 milijard evrov. Ta sredstva bodo pri uspešnem kitajskem podjetju namenili za zaposlitev novih strokovnjakov za informacijsko varnosti ter nakup novih prostorov za načrtovanje in izdelavo telekomunikacijske opreme, s tem pa naj bi tako ZDA kot preostalim državam dokazali, da so njihovi izdelki povsem varni za uporabo. Ali bo to dovolj, da bo podjetju Huawei uspelo »pomeriti« ameriško vlado glede varnostni njegovih izdelkov, pa bo seveda lahko pokazal le čas.

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal