Kaj vse vemo o prihajajočem mobilniku Nokia 8.1?

Pri podjetju HMD Global naj bi bilo že vse pripravljeno za predstavitev novega pametnega mobilnega telefona Nokia srednjega cenovnega razreda, ki bo zagotovo zanimiv tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike. Ta naj bi bil namreč opremljen s kakovostnim zaslonom z razmerjem stranic 19 proti 9, tankimi robovi in zarezo ter dvojnim digitalnim fotoaparatom, ki bo temeljil na kakovostnih lečah podjetja Zeiss. To dejansko pomeni, da bo novost s prodajno oznako Nokia 8.1 dejansko pisana na kožo predvsem tistim, ki pametni mobilni telefon uporabljajo bolj ali manj za zajem fotografij in video posnetkov.

Zmogljiv procesor in vsaj 4GB RAM-a

Zanesenjaki spletnega portala Geekbench so še razkrili, da bo pametni mobilni telefon Nokia 8.1 opremljen še s procesorjem Qualcomm Snapdragon 710, ki v enojedrnem načinu delovanja doseže 1.820 točk, v večjedrnem načinu pa 5.766 točk. Kupcem bodo v osnovi na voljo dve različici novosti. Vstopna razpolagala s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov, zmogljivejša pa s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov.

Velik zaslon in Android One OS

Pametni mobilni telefon Nokia 8.1 naj bi razpolagal še s 6,18-palčnim (15,7-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti in baterijo zmogljivosti 3.500 miliamper ur. Novost bo temeljila na mobilni platformi Android One in bo poganjala operacijski sistem Android 9.0 Pie.

Vir: Google / Računalniške Novice