Kako hekerji kradejo vaš denar?

Vse več Slovencev uporablja priročne spletne banke za plačevanje položnic in pregled stanja na računu. Komu se pa še da čakati v vrsti z vsemi upokojenci? Toda kako varna je naša banka v času rastočega kiber-kriminala?

V Ljubljani se bo že tretje leto zapored, od 15. do 17. aprila odvijala ena največjih hekerskih konferenc v regiji. Številni domači in tuji etični hekerji se bodo predstavili in prikazali številne hekerske vragolije.

Velik poudarek bo na zadnjih phishing napadih slovenskih bank. Gostje iz hrvaške policije za računalniški kriminal, bodo skupaj s hrvaškim CERTom v živo predstavili znanega trojanske konja Zeus, ki se veliko uporablja predvsem za krajo bančnih informacij. Izvedeli bomo kakšna je varnost spletnih aplikacij, spletnih bank, kakšne rešitve obstajajo na trgu za simuliranje hekerskih napadov ter najnovejše in aktualne zaščite.

Celotna konferenca poteka v četrtek 16. in 17. aprila. Dan pred konferenco (15. aprila) je hands-on heking delavnica, kjer boste lahko v živo preizkusili katere ranljivosti hekerji izkoriščajo in kako se pred njimi zaščitite.

Vsekakor vredno ogleda! Oglejte si celoten program in se prijavite na konferenco na spletni strani www.hek.si, da si zagotovite varno prihodnost.