Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Kitajska zadala hud udarec Applu!

Podjetje Apple je nedavno na Kitajskem doživelo hladen tuš, saj je kitajski sodni senat dosodil v prid podjetju Qualcomm, ki je zahtevalo prepoved prodaje in uvoza doloženih mobilnih telefonov družine iPhone na kitajski trg. Kitajski sodni senat je namreč sprejel odločitev, da podjetje Apple s številnimi izdelki, vključno s pametnim mobilnim telefonom iPhone X, krši dva registrirana patenta podjetja Qualcomm. Tu gre za patenta, ki se nanašata na raztezanje fotografij in upravljanje z mobilnimi aplikacijami.

Prepoved imajo starejši mobilniki iPhone

Odločitev kitajskih sodnikov glede prepovedi prodaje in uvoza doloženih mobilnih telefonov iPhone se nanaša na pametne mobilne telefone iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus in X. Tu gre torej za starejše pametne mobilne telefone iPhone, ki imajo privzeto nameščen mobilni operacijski sistem iOS starejši od različice 12. To dejansko pomeni, da novejši pametni mobilni telefoni iPhone omenjena patenta dejansko ne kršijo, kar pomeni, da prepoved ne velja za mobilne telefone iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR.

Razlog? Kršenje patentov!

Pri podjetju Apple so že naznanili, da se bodo na odločitev kitajskih sodnikov pritožili, saj jim kitajski trg prinaša precejšnje zaslužke s prodajo starejših različic pametnih mobilnih telefonov iPhone. Pri tem velja še omeniti, da Qualcomm podjetje Apple toži tudi v Združenih državah Amerike in sicer prav tako za kršitev registriranih patentov.

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal