Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Kmalu tudi prva upogljiva tablica?

Pred kratkim smo pisali o tem, da je razmeroma neznano kitajsko podjetje Royolešokiralo industrijo mobilnih naprav s predstavitvijo prvega povsem upogljivega pametnega mobilnega telefona. Osnovo upogljivega telefona Royole FlexPai predstavlja prepogljivi zaslon AMOLED velikosti 10,2-centimetrov oziroma štirih palcev, ki v “raztegnjenem” stanju meri 19,8-centimetrov oziroma 7,8-palcev. Razmerje stranic znaša 4 proti 3, ločljivost pa znaša 1.920 x 1.440 slikovnih točk. Na robovih najdemo spletno kamero, zvočnike in tipala, tako da uporabniki ne bodo za ničesar prikrajšani.

Upogljiva tablica

Ostali proizvajalci mobilnih naprav seveda ne bodo stali križem rok, saj že razvijajo mobilne naprave, ki so prav tako opremljene z upogljivimi zasloni. Med vsemi pa trenutno zdaleč najbolj izstopa podjetje Xiaomi. Njegovi inženirji naj bi namreč pripravljali poseben tablični računalnik, ki ga bo mogoče prepogniti kar trikrat in ga tako dejansko spremeniti v kompaktni pametni mobilni telefon. To je podjetje dejansko »potrdilo« tudi z kratkim videoposnetkom, ki je objavljen spodaj ter roko na srce izgleda naravnost fantastično in nadvse priročno.

Kdaj točno bo na voljo, še ni znano

Trenutno žal še ni podatkov o tem, kdaj bo inovativni in upogljivi tablični računalnik Xiaomi ugledal luč sveta. Po vsej verjetnosti se bo to zgodilo proti koncu leta, čeprav zagotovil za to seveda (še) ni.

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal