Konec proizvodnje za enega najbolj perspektivnih Android mobilnikov!

V drugi polovici lanskega leta je po mnenju mnogih strokovnjakov luč sveta ugledal najboljši pametni mobilni telefon z Androidom, saj je vseboval praktično vse, kar uporabniki potrebujemo za predvajanje zabavnih vsebin in za delo. Eden največjih adutov telefona Essential Phone je nedvomno bil zaslon s 14,5-centimetrsko oziroma 5,7-palčno diagonalo, saj ta prekriva celotno sprednjo stran naprave, vključno z zgornjim delom, kjer se celo »ovije« okoli spletne kamere. Strojna oprema prav tako ni razočarala, saj obsega zmogljiv procesor Snapdragon 835 štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s kar 128 gigabajti razpoložljivega prostora. Da telefonu prehitro ne zmanjka moči, skrbi baterija, zmogljivosti 3.040 miliamper ur, oblikovno všečno ohišje pa je pred vodo, padci in udarci zaščiteno s stranicami, izdelanimi iz titana, ter zadnja plošča, ki je keramična.

Konec proizvodnje zelo perspektivnega mobilnika

Na žalost mnogih ljubiteljev Androida vse prednosti pametnega mobilnega telefona Essential Phone niso prepričale uporabnikov storitev mobilne telefonije. To je tudi razlog, zakaj so pri podjetju Essential nedavno uradno potrdili, do so prenehali s proizvodnjo njihovega prvega in edinega pametnega mobilnega telefona. Poleg tega so v izjavi za javnost zapisali, da so ustavili razvoj druge generacije pametnega mobilnega telefona Essential Phone, kar dejansko pomeni, da ta zagotovo ne bo ugledal luči sveta. Podjetje Essential pa je ob tem zagotovilo, da bo kupcem pametnega telefona Essential Phone še naprej zagotavljalo podporo in da bo poskrbelo za redno posodabljanje operacijskega sistema Android, vključno s prihajajočo nadgradnjo na povsem novi Android Q.

Morda kmalu nov, drug mobilnik?

Čeprav se je podjetje Essential odpovedalo pametnemu mobilnemu telefonu Essential Phone, to še ne pomeni, da se umika s trga mobilne telefonije, saj naj bi kmalu ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon, ki bo povsem drugačen od tistih, ki jih poznamo danes. Novost naj bi namreč v celoti temeljila na osnovi umetne inteligence, kar pomeni, da velik zaslon na dotik ne bo ključen za upravljanje z njim. Uporabnik bo večino operacij s pametnim mobilnim telefonom opravil kar z uporabo glasovnih ukazov, umetna inteligenca pa se bo učila uporabnikovih navad. To v praksi pomeni, da bo umetna inteligenca sposobna samodejno odgovarjati na prejeta elektronska sporočila in kratka SMS sporočila, sprejemala bo vabila na dogodke in še mnogo več. To v praksi pomeni, da bo imel uporabnik več prostega časa, saj bo naprava uredila večino nalog, ki jih je sedaj treba postoriti ročno. S tem pa naj bi bila rešena tudi odvisnost od pametnih mobilnih telefonov.

Vir: Google / Računalniške Novice