Kul trik, kako podaljšati avtonomijo delovanja mobilnika!

Prekratka avtonomija delovanja je eden največjih problemov za večino uporabnikov sodobnih pametnih mobilnih telefonov z mobilnim operacijskim sistemom Android. Ti se namreč čez dan praktično ne morejo ločiti od njih, saj jih uporabljajo za zagon številnih aplikacij, gledanje videoposnetkov, brskanje po spletu in podobno. Zato ne preseneča, da se mnogim uporabnikom pametnih mobilnih telefonov Android baterija izprazni še pred koncem delovnega dne, kaj šele pred koncem dneva.

Če vaš pametni mobilni telefon Android uporabljate pretežno za predvajanje videoposnetkov na spletnem portalu YouTube in vaša naprava razpolaga z zaslonom OLED, imamo odlično novico za vas. Pri podjetju Google so namreč razkrili, da je avtonomija delovanja pri uporabni temnega načina oziroma Dark Mode precej daljša kot v primeru uporabe klasičnega belega namizja. Poraba energije v temnem načinu je lahko namreč do kar zavidljivih 43 odstotkov nižja kot v običajnem načinu.

Iz tega je dejansko razvidno, da če je le možno, v vaših mobilnih aplikacijah vključite temen način oziroma temen grafični vmesnik. To bo pripomoglo k precej daljši avtonomiji delovanja vaše mobilne naprave, kar še posebej drži v primeru, da vaša mobilna naprava razpolaga z zaslonom vrste OLED. Zaradi tega smo prepričani, da bomo v prihodnje zagotovo ugledali vedno več mobilnih aplikacij za Android, ki bodo poleg klasičnega belega ozadja, ponujale tudi temnejši vmesnik.

Vir: Google / Računalniške novice