Lokacija na mobilniku ne deluje ravno najbolje? Imamo nekaj predlogov za vas!

Za vas smo pripravili nekaj nasvetov in priporočil, kako izboljšati samo natančnost lokacije tudi do metra natančno.

Najprej v nastavitvah preverite, ali imate nastavljeno visoko natančnost. Ta možnost bo porabila več dragocene baterije, vendar bo prišla zelo prav v primeru same navigacije po ulicah.

Drugo, kar lahko naredite je, da kalibrirate kompas. Za to potrebujete aplikacijo, ki je večinoma že naložena v vseh pametnih telefonih, v nasprotnem primeru si jo pa lahko naložite kar iz Google Play trgovine.

Pomembno je tudi, da je GPS v vsakem trenutku aktiven, seveda takrat, ko ga potrebujete (na primer med navigacijo). Večina pametnih telefonov namreč ob preklopu aplikacije v trenutku izklopi tudi GPS, kar je lahko včasih zelo neugodno. To se največkrat zgodi, ko iz aktivne aplikacije (na primer navigacije) preklopite na sporočila. V teh primerih priporočamo uporabo brezplačne aplikacije “GPS Connected”.

S pomočjo aplikacije GPS Essentials pa boste hitro lahko preverili, ali gre za težavo pri programski ali pri strojni opremi. Namreč, če v aplikaciji ne vidimo nobenega satelita nad seboj (seveda na odprtem), je lahko to posledica strojne napake.

Včasih se vaš telefon poveže z satelitom in ostane “povezan” tudi takrat, ko ga sploh več ni v “vidnem” območju. Takrat priporočamo uporabo aplikacije “GPS Status & Toolbox”, ki vam omogoča, da počistite vse predpomnjene stare satelite.

V primeru, da vse navedeno odpove, ali pa želite še dodatno izboljšati GPS signal, pa si lahko kupite zunanji GPS sprejemnik. Ta v povprečju stane okrog 90€.

Vir: Google / Računalniške Novice