Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Novi Apple iPad Pro je zelo krhek!

Podjetje Apple je v okviru nedavne konference predstavilo prenovljen tablični računalnik iPad Pro, ki ima nekoliko tanjše robove od predhodnika. To je nadobudnim inženirjem uspelo doseči z odstranitvijo gumba »domov«, ki roko na srce ni bil kaj veliko uporaben. Namesto njega pa so inženirji računalniškega giganta dodali še tehnologijo Face ID za lažjo in hitrejšo prijavo ter priključek USB-C, ki je dandanes že praktično obvezen. Novi tablični računalnik Apple iPad Pro je na voljo v dveh različicah, in sicer z 27,9-centimetrskim oziroma 11-palčnim zaslonom in 32,8-centimetrskim oziroma 12,9-palčnim zaslonom Liquid Retina LCD. Novost je na račun manjših robov pričakovano znatno bolj kompaktna in ni večja od običajnega lista papirja formata A4, v debelino pa meri zgolj 5,9 milimetrov, kar pomeni, da je za okoli 15 odstotkov tanjša v primerjavi s predhodnikom.

Ker pa je tablični računalnik, poleg pametnega mobilnega telefona, eden izmed najbolj »zlorabljenih« elektronskih pripomočkov in ni ravno poceni, je zanesenjak Zack Nelsons psevdonimom »JerryRigEverything« sprejel odločitev, da preskusi odpornost novinca v praksi. Zaščita zaslona je bila odporna proti praskam do trdote 6, kar pomeni, da nam bo ob nekoliko previdnejši uporabi dobro služila za dalj časa. Pri uporabi plamena pa so se prve poškodbe zaslona pojavile po 10 sekundah in se je takoj povsem opomogel. Med opravljanjem omenjenih preizkusov pa je bilo takoj jasno, da je zaščitno steklo zaslona zelo tanko in upogljivo, hkrati pa se je ohišje izkazalo za zelo »krhko«, saj so morali inženirji podjetja Apple za zmanjšanje debeline novega tabličnega računalnika iPad Pro skleniti številne kompromise, kar pa se je na koncu izkazalo kot velika napaka.

Preizkus upogibanja novega tabličnega računalnika Apple iPad Pro je namreč pokazal, da novost praktično ni odporna niti na najmanjše sile pri upogibanju, kar pomeni, da se brez težav upogne in poškoduje. To dejansko pomeni, da bomo morali biti pri prenosu novosti v nahrbtniku ali torbi zelo previdni, saj bi lahko že ob najmanjši neprevidnosti, kot na primer pritisk ob stol ali steno, končali z upognjeno tablico. Kako slabo se je tablični računalnik Apple iPad Pro obnesel pri preizkusu upogljivosti pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku.

Vir: Google / Računalniške novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal