Novi HTC One M9 pripravljen za prodajo!

Podjetje HTC je pričelo s prodajo pametnega mobilnega telefona One M9, ki že dalj časa buri duhove med uporabniki storitev mobilne telefonije, saj ga že z nestrpnostjo pričakujejo. Novinec je trenutno naprodaj na Tajvanu, kmalu pa bo na voljo še drugod po svetu, vključno z našo deželo. Trenutno je naprodaj le model, ki ima vgrajen pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov, trgovci pa zanj zahtevajo dokaj visokih 640 evrov. Nekoliko kasneje bo na voljo še model z 64 gigabajti pomnilnika, njegova maloprodajna cena pa se bo v Tajvanu gibala okoli preračunanih 700 evrov.

Pametni mobilnik HTC One M9 bo na svetovni trg zašel predvidoma 10. aprila. Glavni adut novega pametnega telefona podjetja HTC je zagotovo zmogljiva strojna oprema, saj so ga inženirji opremili s 64-bitnim in octa core procesorjem Qualcomm Snapdragon 810 frekvence 2 GHz, vgrajenim sistemskim pomnilnikom (RAM-om) kapacitete treh gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti oziroma 64 gigabajti prostora, ki ga bo mogoče razširiti s pomočjo pomnilniške kartice microSD, in sicer do kapacitete 128 gigabajtov. Za prikazovanje slik je na voljo 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, medtem ko sta za zajem fotografij in videoposnetkov na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk z dvema bliskavicama LED in spletna kamera UltraPixel ločljivosti štirih milijonov točk.

Dovoljšno avtonomijo delovanja supermobilniku HTC One M9 zagotavlja baterija kapacitete 2.900 miliamper ur, medtem ko za zanesljivo delovanje poskrbi operacijski sistem Android Lollipop v navezi z edinstvenim grafičnim vmesnikom HTC Sense 7.