Odlična prodaja iPhona XR presenetila celo proizvajalce!

Pred časom predstavljeni pametni mobilni telefon Apple iPhone XR ni poseben samo po tem, da je najbolj cenovno ugoden med vsemi novimi Applovimi modeli. Ta je poseben tudi po tem, da na njega kupci niso čakaku v dolgih čakalnih vrstah, ki smo jih navajeni, ko Apple začne s prodajo svojih novih izdelkov. Če pa gre verjetni nedavni raziskavi analitskega podjetja CIRP, je pametni mobilni telefon iPhone XR poseben tudi v tem, da gre za najbolj zaželen model med novimi telefoni iPhone.

Kar 32 odstotkov prodanih je model XR

Raziskava opravljena s strani analitskega podjetja CIRP je bila opravljena v Združenih državah Amerike, vključevala pa je podatke o številu prodanih novih pametnih mobilnih telefonov iPhone v prvih 30 dni od pričetka njihove uradne prodaje. Applovi trgovci so v prvih 30 dni namreč skupno prodali kar 32 odstotkov telefonov iPhone XR, medtem ko sta pametna mobilna telefona iPhone XS in iPhone XS Max skupno dosegla komajda 35-odstotni tržni delež. To dejansko pomeni, da je prodaja pametnih mobilnih telefonov iPhone XR dejansko presenetila celo podjetje Apple.

Čeprav nima gumba domov, je zelo zmogljiv

Novi pametni mobilni telefon Apple iPhone XR je namenjen nekoliko manj zahtevnim uporabnikom in je na voljo v več barvnih odtenkih (bel, črn, moder, koralen in rumen), zato bodo kupci zlahka našli tistega, ki jim bo povsem ustrezal. Opremljen je z aluminijastim ohišjem ter razpolaga z zaslonom s 15,5-centimetrsko oziroma 6,1-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.792 x 828 slikovnih točk. Novi iPhone XR nima na voljo klasičnega gumba domov, a podpira vključitev zaslona telefona z dvojnim klikom. Čeprav gre za nekoliko cenejši model, v njem še vedno najdemo zmogljiv mobilni procesor A12 Bionic. Za zajem videoposnetkov je na voljo fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk. Telefon prav tako razpolaga z mobilnim operacijskim sistemom iOS 12. Tu velja sicer še omeniti, da je novi iPhone XR vodotesen, zato mu voda in prah ne moreta do živega.

Vir: Google / Računalniške Novice