Oppo bo skupaj z Nokio postal še boljši!

Kitajski proizvajalci pametnih mobilnih telefonov z vse bolj pospešenim tempom lovijo razvita podjetja z inovativnimi izdelki, ki so pogosto boljši od izvirnikov, hkrati pa tudi precej cenejši. Med njimi pa v zadnjem času še posebej izstopa podjetje Oppo, saj je predstavilo že marsikateri pametni mobilni telefon Android, ki prekaša konkurenco na celi črti. Tu imamo seveda v mislih predvsem pametni mobilni telefon Oppo Find X, ki razpolaga s posebnim mehanizmom za dvig kamere in digitalnega fotoaparata.

Še boljši mobilniki Oppo

V bližnji prihodnosti pa lahko pričakujemo še boljše pametne mobilne telefone podjetja Oppo, saj je to sklenilo večletni dogovor o sodelovanju s podjetjem Nokia. Na podlagi dogovora bo podjetje Oppo pri izdelavi pametnih mobilnih telefonov namreč lahko uporabljalo registrirane patente podjetja Nokia na področju komunikacij in mreženja. Poleg tega bo lahko računalo tudi na pomoč inženirjev finskega giganta pri zasnovi novih tehnologij, ki bodo pametne mobilne telefone Android naredili še bolj uporabne.

Oppo ni edini, ki sodeluje z Nokio

Pri tem velja še omeniti, da podjetje Oppo ni edini proizvajalec pametnih mobilnih telefonov Android, ki ima sklenjen poseben in dolgoročen sporazum o koriščenju patentov s podjetjem Nokia. Tu namreč najdemo še podjetja kot so Samsung, Xiaomi in Huawei, ki so prav tako upravičeni do pravic intelektualne lastnine podjetja Nokia.

Vir: Google / Računalniške Novice