Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Prepoved prodaje iPhonov tudi na nemškem trgu!

Nedavno smo poročali o tem, da je kitajski sodni senat sprejel odločitev, da Apple s številnimi izdelki, vključno s pametnim mobilnim telefonom iPhone X, krši dva registrirana patenta podjetja Qualcomm. Tu gre za patenta, ki se nanašata na raztezanje fotografij in upravljanje z mobilnimi aplikacijami. Odločitev kitajskih sodnikov glede prepovedi prodaje in uvoza doloženih mobilnih telefonov iPhone se nanaša na pametne mobilne telefone iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus in X.

Podobna zgodba kot na Kitajskem

Podobna usoda je podjetje Apple nedavno doletela tudi v Nemčiji, saj je nemški sodni senat prav tako prepovedal prodajo starejših pametnih mobilnih telefonov iPhone zaradi kršitve registriranih patentov podjetja Qualcomm. Prepoved se nanaša le na pametna mobilna telefona družin iPhone 7 in iPhone 8, Apple pa je prodajo omenjenih telefonov že ustavilo v kar 4.300 trgovinah na nemškem trgu. Novejši pametni mobilni telefoni iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR pa bodo lahko še vedno na voljo nemškim kupcem.

Ne gre za pretirano skrb

Pri podjetju Apple s prepovedjo s strani nemškega sodišča niso pretirano zaskrbljeni. Čeprav gigant mobilne telefonije v Nemčiji letno proda za okoli 10 milijonov pametnih mobilnih telefonov iPhone in več kot polovica teh je starejših modelov, je ta trg za podjetje Apple razmeroma majhen. Poleg tega bo pametna mobilna telefona iPhone 7 in iPhone 8 še vedno mogoče kupiti pri nemških ponudnikih mobilnih storitev in drugih prodajalcih.

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal