Prihaja novi Samsung Note 10 – že veste, kaj vse ponuja?

Med uporabniki storitev mobilne telefonije še vedno »odmeva« predstavitev pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 9, saj naj bi bil eden najboljših doslej. Ta je namreč opremljen s kar 16,3-centimetrskim oziroma 6,4-palčnim zaslonom ločljivosti 2.960 x 1.440 slikovnih točk in z baterijo kapacitete 4.000 miliamper ur, kar bo zagotovo zadoščalo za celodnevno uporabo novosti brez polnjenja. Za shranjevanje podatkov je pri pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy Note9 na voljo 128 gigabajtov oziroma 512 gigabajtov prostora, ki ga lahko razširimo s pomnilniško kartico. Visoko zmogljivost pa mu zagotavlja procesorjem izdelan s pomočjo 10-nanometrske tehnologije.

4K ločljivost

Ker se železo kuje dokler je vroče, inženirji podjetja Samsung že pripravljajo njegovega dostojnega naslednika. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Galaxy Note10, ki naj bi bil opremljen z »vražjim« zaslonom, saj bo njegova diagonala znašala 6,66-palcev oziroma 16,9-centimetrov. Ker bo zaslon ponujal izris slik z ločljivostjo 4K to pomeni, da bo zanimiva novost primerna predvsem za zahtevnejše in poslovne uporabnike.

Nov, zmogljivejši procesor

O prihajajočem pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy Note 10 je znanega še to, da bo različica namenjena prodaji na svetovnem trgu opremljena z mobilnim procesorjem Sasmung Exynos 9820, medtem ko bo za Američane na voljo mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 8150. Na spletu se še šušlja, da bo na voljo tudi različica s podporo prihajajočemu mobilnemu omrežju 5G in da bo razpolagala s kar tremi digitalnimi fotoaparati, kar pomeni, da bo kot nalašč za zajem nadvse kakovostnih fotografij.

Vir: Google / Računalniške novice