Prihajajoči Huawei P30 Pro s kar štirimi fotoaparati!

Na spletu se na dolgo in široko razpravlja o prihajajočih pametnih mobilnih telefonih, ki naj bi bili javnosti prvič razkriti med naslednjim svetovnim kongresom mobilne telefonije (konec februarja 2019) oziroma morda celo kakšen dan prej. Kot vse kaže bodo v naslednjem letu prevladovali pametni mobilni telefoni z večjim številom digitalnih fotoaparatov. Med njimi pa naj bi še posebej izstopal pametni mobilni telefon P30 Pro podjetja Huawei, saj bo imel za zajem fotografij na hrbtni strani naprave na voljo kar štiri vrhunske digitalne fotoaparate.

Glavni fotoaparat s kar 48 megapikslov

Iz doslej razkritih fotografiji je razvidno, da bo novi Huawei P30 Pro imel vse štiri fotoaparate postavljene v navpičen položaj, vključno z bliskavico in tipali, le da bodo ti postavljeni nekoliko bolj na desno stran ohišja. Tu naj bi našli glavni fotoaparat ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, fotoaparat z optično povečavo, z možnostjo zajema širokokotnih fotografij in fotoaparat za globinske fotografije. Zaradi tega bo bralnik prstnih odtisov postavljen na stranico ohišja, kar naj bi olajšalo in pohitrilo prijavo v mobilno napravo.

Amoled zaslon + Kirin 980

Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona Huawei P30 Pro naj bi bila v osnovi enaka modelu Mate 20 Pro. Novost naj bi namreč razpolagala z zaslonom AMOLED različice »Pro«, zmogljivim procesorjem Kirin 980 podjetja HiSilicon in sistemskim pomnilnikom kapacitete šest oziroma osem gigabajtov sistemskega pomnilnika.

Vir: Google / Računalniške Novice