Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Prva Nokia brez Android Pie nadgradnje!

Ker je na trgu še vedno veliko pametnih mobilnih telefonov opremljenih z nekoliko zastarelim operacijskim sistemom Android 8.1 Oreo, so se pri podjetju HMD Global odločili, da zanje pripravijo posodobitev na novejši Android 9.0 Pie. Ta namreč prinaša številne zelo uporabne funkcije in možnosti, ki bodo naredili mobilni telefon Nokia še uporabnejši. Posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie bo deležnih kar nekaj pametnih mobilnih telefonov Nokia, med njimi pa žal ne bomo našli modela Nokia 2.

Brez nadgradnje

Pametni mobilni telefon Nokia 2 potrjeno ne bo dobil nadgradnje na novejši Android 9.0 Pie, ampak zgolj na Android 8.1 Oreo, medtem ko je sedaj na njem nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.0 Nougat. To dejansko pomeni, da bodo uporabniki lahko izbirali bodisi med zdajšim sistemom Android 7.0 bodisi na posodobitev Android 8.1. Če se bodo odločili za slednjega bodo žal morali nekoliko »potrpeti«, saj bo zmogljivost celotne naprave precej slabša, vključno z znatno manj odzivnim grafičnim vmesnikom in znatno počasnejšimi mobilnimi aplikacijami.

Premalo RAM-a

Ključen razlog za padec zmogljivosti po izvedeni nadgradnji gre seveda iskati v količini sistemskega pomnilnika, saj je Nokia 2 opremljena z zgolj gigabajtom sistemskega pomnilnika. Za mobilne naprave z tako nizko količino sistemskega pomnilnika je primeren zgolj mobilni operacijski sistem Android Go, ki ga žal ni moč namestiti na telefon Nokia 2.

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal