Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Prvi upogljivi mobilnik na voljo še pred koncem novembra!

Upogljivi pametni mobilni telefoni so spet na meniju. Kljub temu, da smo v preteklosti že spoznali upogljive zaslone na telefonih Samsung družine Galaxy in telefonu LG G Flex ter celo v navezi s televizorji OLED, ki se zloži kot list papirja. Medtem ko so vse te naprave bile še v konceptni fazi, je bil nedavno javnosti končno predstavljen prvi pravi pametnih mobilni telefon z upogljivim zaslonom, ki je nared za pričetek prodaje na svetovnem trgu.

Prvi pametni mobilni telefon z upogljivim zaslonom je pripravilo kitajsko podjetje Royole Technology, temu pa je bila dodeljena oznaka FlexPai. Osnovo novosti predstavlja prepogljivi zaslon AMOLED velikosti 10,2-centimetrov oziroma štirih palcev, ki v »raztegnjenem« stanju meri 19,8-centimetrov oziroma 7,8-palcev. Razmerje stranic znaša štiri proti tri, ločljivost pa znaša 1.920 x 1.440 slikovnih točk. Na robovih pa najdemo spletno kamero, zvočnike in tipala, tako da uporabniki ne bodo za ničesar prikrajšani.

Upogljivi pametni mobilni telefon Royole Technology FlexPai poganja osemjedrni mobilni procesor Snapdragon 8150 frekvence 2,8 gigahercev, grafičnim vsebinam pa je kos zmogljivo grafično jedro Adreno 640. Tu sta na voljo dva digitalna fotoaparata ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in 20 milijonov slikovnih točk, na voljo je celo bliskavica. Vstopna različica je opremljena še s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega prostora, najzmogljivejše različice pa so opremljene z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti oziroma 512 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Temu primerna je tudi cena.

Vstopna različica upogljivega pametnega mobilnega telefona Royole Technology FlexPai seveda ni poceni, saj jo kitajski trgovci vrednotijo na preračunanih 1.260 evrov, najzmogljivejšo pa na preračunanih 1.635 evrov. Novost bo na voljo za prodajo še pred koncem meseca novembra.

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal