Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Qualcomm gre proti Applu do konca!

Nedavno smo poročali o tem, da je podjetju Qualcomm v Nemčiji uspelo doseči prepoved prodaje Applovih pametnih mobilnih telefonov iPhone. Nemški sodni senat je namreč konec lanskega leta prepovedal prodajo starejših pametnih mobilnih telefonov iPhone zaradi kršitve registriranih patentov podjetja Qualcomm. Prepoved se nanaša le na pametna mobilna telefona družin iPhone 7 in iPhone 8, Apple pa je prodajo omenjenih telefonov že ustavilo v kar 4.300 trgovinah na nemškem trgu. Novejši pametni mobilni telefoni iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR pa bodo lahko še vedno na voljo nemškim kupcem.

Apple že plačal več kot milijardo depozita

Kot vse kaže so pri podjetju Qualcomm več kot odločno prepričani, da podjetje Apple s starejšimi telefoni iPhone krši njegove registrirane patente, saj so za uveljavitev prepovedi prodaje nemškemu sodišču plačali kar 1,34 milijard evrov, in sicer v obliki depozita. V skladu z nemško zakonodajo mora namreč tožnik v takih primerih plačati depozit, saj v nasprotnem primeru prepoved prodaje izdelkov ne stopi v veljavo. Ta sredstva se nato zadržijo in se lahko uporabijo za plačilo odškodnine toženi stranki, v tem primeru je to podjetje Apple, če je sodba iz takšnega ali drugačnega razloga razveljavljena.

Qualcomm s tem očitno ni zadovoljen

Poteza podjetja Qualcomm sicer nekoliko preseneča, saj gigant mobilne telefonije v Nemčiji letno proda zgolj za okoli 10 milijonov pametnih mobilnih telefonov iPhone in več kot polovica teh je starejših modelov. Poleg tega bo pametna mobilna telefona iPhone 7 in iPhone 8 še vedno mogoče kupiti pri nemških ponudnikih mobilnih storitev in drugih prodajalcih. Morda pa gre zgolj za to, da podjetje Qualcomm v Nemčiji dokaže krivdo podjetja Apple in nato enake tožbe sproži še v drugih državah Evropske unije

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal