Rad igraš igrice? Potem je Razer Phone 2 prava izbira zate!

Ko se odločamo za nakup novega pametnega mobilnega telefona, so strojne specifikacije pogosto tiste, ki nas prepričajo. To še posebej drži v primeru, če pametni mobilni telefon uporabljamo za igranje mobilnih iger. Te so namreč v zadnjih nekaj letih postale že grafično zelo napredne, zato je zmogljiv telefon že nuja za dobro igričarko izkušnjo.

Pri podjetju Razer s pripravo druge generacije pametnega mobilnega telefona Razer Phone pričakovano niso razočarali, saj gre po mnenju strokovnjakov za enega najboljši mobilnih naprav za igranje iger. Za ta namen so inženirji namreč uporabili zaslon IGZO s 14,5-centimetrsko (5,7-palčno) diagonalo in frekvenco osveževanja 120 sličic na sekundo. Te lastnosti so ponavadi značilne za igričarske zaslone, ki so namenjeni prenosnikom ali namiznim računalnikom. Ta je za kar polovico svetlejši kot pri predhodnem modelu.

Kakovostni zaslon seveda potrebuje zmogljivo strojno opremo, zato ne preseneča, da tu najdemo še procesor Qualcomm Snapdragon 835 frekvence 2,8 gigahercev, zmogljivo grafično sredico Adreno 630 in kar osem gigabajtov sistemskega pomnilnika. Tu seveda ne gre spregledati kakovostni stereo zvočniški sistem in 24-bitni digitalno-analogni pretvornik, ki ponuja boljšo kakovost zvoka tudi prek slušalk. Razer Phone na žalost nima 3,5-priključka, na srečo pa je na voljo adapter, s katerim bo možno uporabiti tudi žične slušalke.

Da igričarskemu pametnemu mobilnemu telefonu Razer Phone 2 ne bi prehitro zmanjkalo energije skrbi baterija zmogljivosti 4.000 miliamperskih ur s podporo tehnologiji za hitro polnjenje QuickCharge 4.0+. Bralnik prstnih odtisov pa je skrit ob rob in sicer v podolgovat gumb za vklop telefona, za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc pa sta na voljo dva fotoaparata ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Na njem je nameščen sistem Android 8.1 Oreo.

Novost bo najbolj zagretim ljubiteljem računalniških iger na voljo od 22. novembra dalje, in seveda ne bo poceni. Zanj bo v Združenih državah Amerike namreč treba odšteti preračunanih 690 evrov, v Evropi pa po vsej verjetnosti okoli 800 evrov.

Vir: Google / Računalniške Novice