Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Raziskovalci odkrili napako pri tovarniški ponastavitvi mobilnika z Androidom

Ko boste naslednjič tovarniško ponastavili vaš androidni mobilnik in ga predali drugemu uporabniku imejte v mislih, da zelo verjetno niste uničili vseh podatkov. Raziskovalci univerze v Cambridgeu so namreč odkrili varnostno napako pri tovarniški ponastavitvi, saj le-ta ne deluje, kot je bilo prvotno načrtovano.

Funkcija je bila testirana na 21 mobilnikih, ki so imeli nameščen operacijski sistem Android od različice 2.3.x do 4.3. Odkrili so, da vse naprave po tovarniški ponastavitvi obdržijo vsaj del starih podatkov, med njimi slike, elektronska sporočila, SMSe, video posnetke, pa tudi kontakte shranjene v napravi ter nameščene programe, kot sta Facebook in WhatsApp.

Omembe vreden je še podatek, da je raziskovalcem uspel dostop do teh podatkov, četudi je bila naprava zaščitena z enkripcijo. V skoraj 80 odstotkih so tudi prišli do glavnega ključa, ki je potreben za dostop do uporabniških podatkov računa Google.

Po ocenah raziskovalcev je ranljivih kar 500 milijonov naprav z operacijskim sistemom Android . Celotna raziskava je na voljo na spletni strani univerze.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal