Revolucija pri Samsungovem uporabniškem vmesniku Android!

Podjetje Samsung je na nedavni lastni razvijalski konferenci v San Franciscu predstavil povsem spremenjeni uporabniški vmesnik za Android, ki je navdušil mnoge. Tu dejansko gre za uporabniški vmesnik poimenovan One UI, ki bo nadomestil že precej uveljavljen Samsung Experience. Ta je bil prehodno imenovan TouchWiz, ime pa je bilo spremeljeno konec leta 2016.

Novi uporabniški vmesnik Samsung One UI za mobilni operacijski sistem Android je bil razvit v sodelovanju s programerji podjetja Google in skupnostjo razvijalcev Android. Novost dejansko prinaša preprostejši in bolj optimalen uporabniški vmesnik, pri čemer je najbolj pomembna vsebina na spodnji polovici zaslona. To drži predvsem za uporabniške menije in pojavna okna, ki naj bi prinesla izboljšanje uporabniške izkušnje in možnost uporabe mobilne naprave z eno roko.

Uporabniški vmesnik Samsung One UI za Android prinaša še druge zanimive možnost, kot so novega načina odklepanja mobilne naprave Android, programov za preoblikovanje ter celo možnost spreminjanja pisav, ikon aplikacij in programov. Novost je seveda prilagojena tudi upogljivim zaslonom Samsung Infinity Flex Display. Zato podjetje Samsung podjetja poziva k razvoju novih aplikacij, ki bodo lahko koristile vse prednosti njihovega novega uporabniškega vmesnika.

Novi uporabniški vmesnik Samsung One UI bo na voljo skupaj z nadgradnjo na mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie. Novost bodo najprej prejeli novejši pametnih mobilni telefoni južnokorejskega giganta, in sicer Galaxy S9, Galaxy S9+ in Galaxy Note 9. Novost bo sicer na voljo v januarju prihodnjega leta, saj je trenutno še vedno v poskusni fazi.

Vir: Google / Računalniške Novice