Samsung A8s – brez 3.5″mm vhoda za slušalke?

Če ste pred kratkim kupili pametni mobilni telefon oziroma se zanj ravno odločate potem ste verjetno opazili, da se vedno več proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov odreka klasičnemu 3,5-milimetrskemu vhodu za slušalke. In kot kaže, se bo za ta korak pri pripravi novega pametnega mobilnega telefona odločilo tudi podjetje Samsung. Njihov prihajajoči pametni mobilni telefon Galaxy A8s bo namreč prvi telefon južnokorejskega giganta, ki ne bo razpolagal s 3,5-milimetrskem vhodu za slušalke. Tega bodo inženirji podjetja Samsung nadomestili z vmesnikom USB-C, ki se bo uporabljal tako za poslušanje glasbe, kot za prenos podatkov in polnjenje.

Samsung se je odrekel 3.5″ mm vhodu

S pripravo pametnega mobilnega telefona Galaxy A8s se bo podjetje Samsung uradno in za vedno odreklo 3,5-milimetrskem vhodu za slušalke za vse naprave družine Galaxy. To pomeni, da nekoč nepogrešljivega priključka ne bomo več našli na novih modelih pametnih mobilnih telefonov družin Galaxy S in Galaxy Note. Uporabnikom pa bo seveda na voljo namenski adapter za vmesnik USB-C, ki bo omogočil uporabo »zastarelih« slušalk v navezi z novimi telefoni podjetja Samsung.

Trije digitalni fotoaparati

O prihajajočem pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy A8s je trenutno znano še to, da bo po vsej verjetnosti opremljen s tremi digitalnimi fotoaparati, kar pomeni, da bo kot nalašč za ljubitelje fotografije. Poleg tega bo kot prvi opremljen z zaslonom družine »Infinity-O«, ki je nekoliko drugačen od tistih, ki smo jih vajeni. Ta namesto značilne reže za sprednjo kamero ima namreč odprtino na levi strani zaslona, ki bo prav tako namenjena spletni kameri.

Vir: Google / Računalniške Novice