Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Samsung napovedal ogromne spremembe pri mobilniku Galaxy S10!

Direktor oddelka za mobilno telefonijo podjetja Samsung je nedavno napovedal velike spremembe pri pripravi pametnega mobilnega telefona Galaxy S10, kar pomeni, da si lahko od novosti obetamo zelo veliko. Čeprav direktor novinarjem ni želel razkriti podrobnejših načrtov o novincu, so mnogi poznavalci prepričani, da bodo pri podjetju Samsung poskrbeli za presenečenje. Nedavni patent vložen s strani južnokorejskega giganta pa dejansko kaže na to, da bo novi Galaxy S10 resnično nekaj posebnega, saj naj bi razpolagal tako z režo na vrhnjem delu zaslona kot z bralnikom prstnih odtisov, ki bo vgrajen pod steklo zaslona.

Mnogi poznavalci so prepričani, da bo eden večjih adutov pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S10 bralnik prstnih odtisov, saj bo prijava mogoča z dotikom katerega koli dela zaslona. Postopek prijave s prstnim odtisom naj bi bil zelo hiter, saj naj bi v povprečju trajal zgolj od 20 milisekund do 30 milisekund. To pa bo dejansko omogočil poseben oziroma dodaten procesor, ki bo nadvse varčen z električno energijo. Ta bo zadolžen za izvajanje tudi drugih nalog, kot je na primer upravljanje z osvetlitvijo zaslona, upravljanje s klici in sporočili v ozadju, navigacijskim sistemom v stanju pripravljenosti in še mnogo več. Z uporabo posebnega procesorja se bo znatno povečala uporabniška izkušnja, avtonomija delovanja pa se bo pri tem znatno podaljšala.

Kupci lahko pričakujejo tri nove modele pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S10, ki naj bi nastajali pod razvojnimi oznakami SM-G970F, SM-G975F in SM-G973F. Model SM-G970F naj bi bil opremljen z zaslonom s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo, model SM-G973F bo razpolagal z ukrivljenim zaslonom s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo, medtem ko bo model SM-G975F za izris slik uporabljal kar 16,4-centimetrski (6,44-palčni) zaslon. Vstopni model bo sicer opremljen le z enim digitalnim fotoaparatom, model z ukrivljenim zaslonom z dvema, medtem ko bo model z največjim zaslonom ponujal kar pet kamer, in sicer tri digitalne fotoaparate in dve spletni kameri. Nekoliko kasneje naj bi bila na voljo celo različica, opremljena s podporo za mobilna omrežja 5G, vendar bo ta model naprodaj izključno v Južni Koreji.

Na žalost pa bi lahko pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S10 prinesel tudi presenečenja, ki uporabnikom ne bodo ravno pri srcu. Na spletu se namreč govori o tem, da bo južnokorejski gigant takoj po predstavitvi novosti iz vseh modelov pametnih mobilnih telefonov umaknil 3,5-milimetrski priključek za slušalke. Tega bo zamenjal vmesnik USB-C, kar pomeni, da bodo uporabniki lahko glasbo poslušali bodisi preko brezžične povezave Bluetooth bodisi preko namenskega pretvornika. To naj bi bilo nujno, če želijo pri podjetju Samsung v prihodnje kupcem ponuditi tanjše in bolj inovativne mobilne naprave.

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal