Samsung pripravil odlično presenečenje za uporabnike mobilnikov S9 in S9 Plus!

Podjetje Google je že pred časom najavilo razpoložljivost končne različice mobilnega operacijskega sistema Android 9 Pie, ki prinaša številne zelo uporabne funkcije in možnosti. Novost je bila sprva seveda na voljo le uporabnikom novejših Googlovih pametnih mobilnih telefonov družine Pixel, nekoliko kasneje pa so jo bili deležni še uporabniki izbranih modelov mobilnih telefonov. Kljub temu pa je na trgu še vedno veliko pametnih mobilnih telefonov, ki še ni prejelo posodobitve na novi Android 9 Pie, vključno s priljubljenimi pametnimi mobilnimi telefoni Samsung Galaxy S9.

Posodobitev najprej na voljo v Nemčiji

Na srečo so programerji pri podjetju Samsung pošteno zavihali rokave in za nadvse priljubljena pametna mobilna telefona Galaxy S9 in Galaxy S9+ še pred koncem leta 2018 pripravili posodobitev na novi Android 9 Pie, kar je nedvomno razveselilo številne uporabnike. Novost je trenutno na voljo za prenos uporabnikom v Nemčiji, kmalu pa jo bodo deležni še drugi uporabniki širom sveta, vključno s Slovenijo. Uporabniki so posodobitev na novi mobilni operacijski sistem Android 9 Pie za mobilna telefona Galaxy S9 in Galaxy S9+ prejeli skupaj z decembrskimi varnostnimi popravki.

OTA posodobitev

Posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie je uporabnikom pametnih mobilni telefonov Galaxy S9 in Galaxy S9+ pričakovano na voljo za prenos preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo Samsungova mobilna naprava obvestila sama oziroma bomo to lahko preverili tudi ročno, in sicer v nastavitvah mobilnega telefona.

Vir: Google / Računalniške Novice