Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Samsungovi finančni rezultati za prvo četrtletje letošnjega leta!

Samsung Electronic je predstavil finančne rezultate za prvo četrtletje 2015. Čeprav se je prodaja zmanjšala za 11 % glede na Q4 2014, so vseeno zabeležili povečanje dobička.

Diviziji Device Solutios (DS) in IT and Mobile (IM) sta imeli le manjši padec prodaje, črna ovca v podjetju pa je divizija Consumer Electronics (CE), ki je zabeležila kar 28 % padec prodaje. Ta padec je posledica močnega dolarja in posledično manjšega povpraševanja v Evropi in razvijajočih trgih. Tako se tudi ne pričakuje večjega skoka prodaje v Q2 2015.

Divizija IT and Mobile je večji zaslužek pridobila predvsem na račun zmanjševanja oglaševalskih stroškov, zmanjšanje prodaje tabličnih računalnikov in vstopnih mobilnikov pa je prineslo malenkost manjši prihodek. So pa povečali prodajo pametnih mobilnikov, predvsem na račun osnovnih in srednje cenovnih modelov. Za Q2 se pričakuje stagnacija povpraševanja v tem segmentu.

Dobro pa delujeta tudi diviziji semi konduktorjev in zaslonov, saj nista omejeni na sezonsko prodajo. Tako so prodali več DRAM in SSD/UFS produktov, pa tudi premijskih OLED zaslonov. Napovedi za Q2 so v tem segmentu dobre, pričakuje se povečanje prodaje, predvsem na račun SSD data centrov in prodaje LCD TV panelov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal