Tudi Sharp ima mini kopijo iPhona!

Ko je Apple pred časom predstavil iPhone X z zarezo oziroma zavihkom na zgornji strani zaslona, so bila mnenja o tej rešitvi deljena. Le nekaj mesecev za tem pa se ta rešitev pojavlja pri vse več proizvajalcih mobilnih naprav Android, saj gre za izjemno zamisel, ki omogoča uporabo večje površine zaslona skupaj s spletnimi kamerami. Pri podjetju Sharp pa so se odločili, da rešitve podjetja Apple ne bodo zgolj kopirali, ampak bodo dodali še eno režo. Njihov najnovejši pametni mobilni telefon AQUOS R2 compact je namreč opremljen s kart dvema režama.

Zelo zanimiva strojna oprema

Sharp je dve reži uporabil na zaslonu velikosti 13,2-centimetrov oziroma 5,2-palcev z ločljivostjo 2.280 x 1.080 slikovnih točk in frekvenco osveževanja 120 hercev, pri čemer je zgornja reža namenjena spletni kameri, spodnja pa za osrednji gumb z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov. Strojna oprema novosti nas ne bo pustila ravnodušne. Ta namreč obsega mobilni procesor Snapdragon 845, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti prostora, ki ga seveda lahko razširimo z uporabo pomnilniške kartice microSD (do 512 gigabajtov). Tu seveda ne gre spregledati zmogljivega digitalnega fotoaparata ločljivosti 22,6 milijonov slikovnih točk.

Odporen tudi na prah in vodo

Na pametnem mobilnem telefonu Sharp AQUOS R2 compact je nameščen najnovejši mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie, za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa skrbi baterija zmogljivosti 2.500 miliamper ur. Pred umazanijo in prodorom vode pa ščiti vodotesno ohišje s certifikatom IP68. Zanimiv pametni mobilni telefon Sharp AQUOS R2 compact bo na Japonskem voljo januarja prihodnje leto. Če bo prodaja novosti uspešna, obstaja možnost, da bo novost naprodaj tudi drugje po svetu in da bodo novost posnemali tudi drugi proizvajalci.

Vir: Google / Računalniške Novice