Uradna predstavitev nove Nokie že na voljo!

Qualcomm Snapdragon 710, 3500 mAh baterija, Android 9.0 Pie. Tri karakteristike, ki krasijo novo Nokio 7.1 Plus ali X7, kot so jo poimenovali na nekaterih straneh z mobilnimi aparati. Cena ni ravno pretirana za tako zmogljiv aparat, bo pa odvisna od velikosti delovnega pomnilnika – pri prodajalcih pa verjetno ne bo presegala 350€.

Podjetje Nokia niza nove pametne mobilne telefone kot za stavo, ti pa so med uporabniki storitev mobilne telefonije vse bolj priljubljeni, saj za malo denarja ponujajo veliko. Nedavno pa je bil premierno predstavljen pametni mobilni telefon Nokia 7.1 Plus, ki bo širom sveta na voljo kmalu. Novost bo kljub zanimivi strojni opremi na voljo po zelo nizki ceni, saj bo za vstopni model treba odšteti zgolj okoli 200 evrov (4GB/64GB), za zmogljivejši pa okoli 300 evrov (6GB/128GB).

Pametni mobilni telefon Nokia 7.1 Plus bo primeren tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike, saj je opremljen s 15,7-centimetrskim oziroma 6,18-palčnim zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, razmerjem stranic 18,7 proti 9 in režo na vrhu zaslona. Novost je opremljena še s štirimi oziroma šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika (odvisno od različice), vgrajenim pomnilnikom s 64 oziroma 128 gigabajti prostora, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD (do 400 gigabajtov). Za zajem fotografij sta na voljo digitalna fotoaparata ločljivosti 12milijonov slikovnih točk, za opravljanje spletnih konferenc pa spletna kamera ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk.

Dovolj dolgo avtonomijo delovanja pametnemu mobilnemu telefonu Nokia 7.1 Plus zagotavlja baterija zmogljivosti 3.500 miliamper ur, za tekoče poganjanje prednameščenega mobilnega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo pa skrbi mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 710. Slednji bo kmalu nadgrajen na novejši Android 9.0 Pie, ki bo s sabo prinesel še bogato paleto novih možnosti.

Vir: Google / Računalniške Novice