Košarica

Za vsa vprašanja smo na voljo: +386 41 462 845

Brezplačna dostava nad 20€

Več kot pol milijona Android uporabnikov z virusi na mobilnikih!

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android se dan za dnem spopadajo s škodljivimi programskimi kodami, saj njihovo število narašča kot za stavo. Poleg tega zlonamerne kode za trenutno najbolj razširjen mobilni operacijski sistem postajajo vse bolj nevarne za uporabnike, z njimi pa se lahko okužimo tudi v primeru, da mobilne aplikacije prenesemo z uradnega spletnega portala Google Play. Na to so nas ponovno opozorili varnostni strokovnjaki podjetja ESET, saj so nedavno razkrili, da so nepridipravi uspeli na spletni portal Google Play naložiti še 13 mobilnih aplikacij v obliki brezplačnih mobilnih iger, ki so bile okužene z nevarno zlonamerno programsko kodo.

Sporne igre turškega programerja

Ker so igre med uporabniki mobilnih naprav Android zelo priljubljene ne preseneča, da je omenjene zlonamerne igre skupaj preneslo že več kot 580 tisoč uporabnikov. V primeru okužbe pa je nepridipravi pridobil popoln dostop do mobilne naprave Android in s tem do vseh osebnih in zasebnih podatkov, ki so bili na njej shranjeni. Avtor vseh omenjenih spornih iger za mobilni operacijski sistem Android je turški programer Mert Oze, na spletnem portalu Google Play pa so bile te aplikacije označene kot last podjetja Luiza O Pinta. Če z njo razpolagate tudi vi, vam priporočamo, da jo nemudoma odstranite.

Ste tudi Vi med njimi?

Če želite v prihodnje zmanjšati možnost okužbe, na mobilno napravo nameščajte zgolj tisto programsko opremo, ki jo resnično potrebujete. Pri tem seveda ne smete pozabiti na namestitev protivirusne rešitve in na posodabljanje mobilnega operacijskega sistema, če je posodobitev za vašo mobilno napravo sploh na voljo. Seznam aplikacij za Android, ki so bile okužene z zelo nevarno zlonamerno kodo, pa je na voljo na spletni povezavi https://twitter.com/LukasStefanko/status/1064507886896844800.

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal