Veliki Meizu Note 8 za zelo nizko ceno!

Nam nekoliko manj znano kitajsko podjetje Meizu se vse bolj uveljavlja na področju pametnih mobilnih telefonov, saj se njegovi izdelki že lahko kosajo z napravami vodilnih proizvajalcev, hkrati pa so občutno cenejši. Zaradi tega gredo njegovi izdelki v prodajo kot za stavo, povpraševanje po njih pa še vedno narašča. Najnovejši pametni mobilni telefon Meizu Note 8 prav tako ni nikakršna izjema, saj gre za odličen izdelek, ki bo brez besed pustil tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike.

Pametni mobilni telefon Meizu Note 8 v primerjavi z njegovimi predhodniki prinaša nekoliko večji zaslon in nekoliko zmogljivejšo strojno opremo. Ta je namreč opremljen s 15,2-centimetrskim oziroma 6-palčnim zaslonom ločljivosti 2.160 x 1.080 slikovnih točk z razmerjem stranic 18 proti 9 in mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 632 v navezi s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika.

Tu najdemo še vgrajeni pomnilnik kapacitete 64 gigabajtov za shranjevanje podatkov, zajem kakovostnih fotografij pa je bil zaupan dvema digitalnima fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov in pet milijonov slikovnih točk, medtem ko je za sebke na voljo spletna kamera ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Tu seveda ne gre spregledati sistema za prepoznavo uporabnikov s skeniranjem njihovega obraza in zmogljive baterije kapacitete 3.600 miliamper ur s tehnologijo hitrega polnjenja.

Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Flyme OS, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 8.0 Oreo. Novost bo naprodaj od 1. novembra naprej in sicer v črni, modri, vijolični in rdeči barvi, zanjo pa bomo v prosti prodaji morali odšteti zgolj okoli preračunanih 165 evrov.

Vir: Google / Računalniške Novice