Xiaomi Mi 4i: Popolna kopija iPhone 5C?

Podjetje Apple je pred dobrim letom dni v okviru posebne konference predstavilo cenejšo različico mobilnika iPhone 5 s prodajno oznako iPhone 5C. Čeprav pametni mobilni telefon iPhone 5C kljub nekoliko nižji maloprodajni ceni ni prepričal uporabnikov storitev mobilne telefonije, je kitajsko podjetje Xiaomi sprejelo odločitev, da pripravi mobilnik, ki vsaj oblikovno močno spominja nanj. Tu gre za njegov najnovejši pametni mobilni telefon Mi 4i, ki je opremljen s plastičnim hrbtnim ohišjem in je na voljo v rumeni, roza, modri in beli barvi, zato je kot nalašč predvsem za mlade.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 4i uporabnike storitev mobilne telefonije vsaj zlahka ne bo pustil na cedilu, saj je opremljen z relativno zmogljivo strojno opremo. Ta namreč obsega 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk podjetja Sharp, osemjedrni procesor Qualcomm Snapdargon 615, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora. Na slednjem je nameščen mobilni operacijski sistem Android 5.0.2 Lollipop s prirejenim grafičnim vmesnikom MIUI 6.0, ki sicer močno spominja na iOS. Tu je bilo odlično poskrbljeno tudi za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc, saj so inženirji novost opremili z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk z dvojno bliskavico LED in spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 4i je v primerjavi s starejšim bratom za kar 12 odstotkov tanjši in za okoli 13 odstotkov lažji, dolgo avtonomijo delovanja pa mu zagotavlja baterija zmogljivosti 3.080 miliamper ur. Maloprodajna cena novosti je v Indiji postavljena na preračunanih 190 evrov.