Xiaomi Redmi Note 6 Pro z umetno inteligenco in kar štirimi kamerami!

V današnjem času se pametni mobilni aparati razvijajo že tako hitro, da smo skoraj vsak teden deležni novega pametnega telefona, ki temelji na osnovi sistema Android. Največ novih modelov seveda ponudijo v prodajo kitajska podjetja, na vse pretege pa se trudijo tudi drugi proizvajalci. Kot vse kaže pa jih je ponovno prehitelo kitajsko podjetje Xiaomi, in sicer z odličnim pametnim mobilnim telefonom Redmi Note 6 Pro.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Redmi Note 6 Pro vas zagotovo ne bo pustil na cedilu, saj je opremljen z zaslonom s kar 15,9-centimetrsko oziroma 6,26-palčno diagonalo. Ločljivost zaslona je FHD+, ta slike prikazuje v razmerju 19 proti 9, kar pomeni, da je primeren tako za slike kot za filmske posnetke. Kot že omenjeno je novost opremljena s kar štirimi kamerami, in sicer z dvema spletnima kamerama ločljiivosti 20 milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk ter digitalnima fotoaparatoma z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih točk in pet milijonov slikovnih točk. Ker pri zajemu fotografij in videoposnetkov sodeluje tudi napredna umetna inteligenca, je kakovost zajema vedno na vrhunskem nivoju.

Zanimivi Redmi Note 6 Pro temelji na osnovni procesorja Snapdragon 636 ter razpolaga s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Vgrajena baterija zmogljivosti 4.000 milimaper ur bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim, saj zagotavlja do šest ur neprekinjenega igranja računalniških iger in do 8,5 ur gledanja videoposnetkov. Tu seveda najdemo tudi podporo za tehnologijo 4G VoLTE ter brezžične vmesnike Wi-Fi, Bluetooth, GPS, infrardeči senzor in druge tehnologije. Za ljubitelje glasbe je na voljo 3,5-milimetrski priključek, na pomnilniku pa je nameščen Android 8.1 Oreo.

Novi pametni mobilni telefon podjetja Xiaomi bo na voljo v štirih barvnih odtenkih, in sicer v črni, rdeči, roza in modri barvi. Maloprodajna cena novosti ne bo pretirano visoka, saj bo v evropskem prostoru zanašala le okoli 215 evrov, kar je za telefon takšnega »kalibra« več kot odlična.

Vir: Google / Računalniške Novice